3D zorgt voor een flinke conversie boost

Er wordt steeds meer online geshopt, voor simpele producten zijn afbeeldingen vaak voldoende. Maar hoe doe je dat met complexe maatwerk berekeningen? Daar zetten wij 3D techniek voor in. De keuze van de klant wordt direct vertaald naar een 3D model. Zo krijgt de klant een duidelijk beeld wat hij/zij nu eigenlijk koopt. Bijna net alsof je in de winkel shopt!

Over Kussens.nu

Kussens.nu is de pionier van het online aanbieden van kussens op maat. Vanaf 2009 konden klanten voor het eerst via een onlinetool hun kussens samenstellen  daarna online afrekenen en de kussens worden volledig op maat bezorgd.

Er is altijd ruime keuze in stoffen, vullingen en afwerkingen en de kwaliteit is altijd het uitgangspunt geweest, dat lees je terug in de recensies van klanten die op moment van schrijven gemiddeld een score van 9.2 geven.

De uitdaging

De oude configurator was een collectie afbeeldingen en invoervakken, het deed de mooie maatwerk kussens zeker geen recht. Zeker met maatwerk producten is het van belang dat er een visuele weergave is. We maken voor Kussens.nu een 3D product configurator in de vorm van een maatwerk plugin die naadloos inhaakt op het CMS van de website.

Het Resultaat

Door het implementeren blijven bezoekers langer op de website wat direct invloed heeft op de zoekmachines posities van de website in het algemeen. Ook door een duidelijke 3D Weergave van het product wat ze kunnen verwachten zijn bezoekers sneller geneigd om tot aankoop over te gaan. De conversie is bijna verdubbeld van 1.02% naar 1.86%. Wat een behoorlijke impact heeft met 50.000 bezoekers per jaar.

Kussens.nu over de samenwerking met Zencule

Na een jarenlange zoektocht en teleurstellingen met andere leveranciers, hebben we door de andere benadering van Zencule eindelijk de juiste stappen kunnen maken. Door een restyle van het design, compleet nieuwe configurator, backoffice systeem op maat en de marketing helemaal op orde. En het zijn natuurlijk gewoon aardige gasten! Als Zencule het niet meer voor ons doet dan stoppen we er helemaal mee.

Johan Sta | Directeur Kussens.nu